22.11.2019 | 13:36

У Чернівецькій міській філії обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл за участю роботодавців, які працюють у сфері громадського харчування, задля вивчення їхніх кадрових потреб.

Директор Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ Микола Кирилюк презентував спеціальності, які можна опанувати у навчальному закладі. Це, зокрема, - кухар, офіціант, бармен тощо. Тож роботодавці можуть знайти працівників серед випускників Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Чернівецької міської філії ОЦЗ Наталія Чорногуз презентувала послуги служби зайнятості, зокрема стажування, навчання на робочому місці на замовлення роботодавця, працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця з компенсацією ЄСВ.

Начальник відділу організації профнавчання  Чернівецького ОЦЗ Наталія Кисільова розповіла роботодавцям про можливості підготовки необхідних фахівців у ЦПТО ДСЗ на їхнє замовлення. Нині в Україні діють 11 центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де готують фахівців за 95 професіями. Окрім цього служба зайнятості надає зареєстрованим безробітних соціальну послугу з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.